Yrkesförarkompetensbevis

Trafik Center innehar godkännande som utbildningsanordnare för yrkeskompetensbevis,såväl grundkurs som fortbildning inom person-och godstransporter.
Läs mer

Enligt lagen om yrkeskompetens (VVFS 2008:1157) och förordningen om yrkeskompetens (VVFS 2008:1470) krävs att en buss- eller lastbilsförare innehar yrkeskompetensbevis. Timrå Trafik Center innehar godkännande som utbildningsanordnare för denna yrkeskompetens, såväl grundkurs som fortbildning inom person- och godstransporter. Lagen träder ikraft från 10/9 2008 för bussförare och från 10/9 2009 för lastbilsförare.

 

Fortbildningen

Fortutbildningen bedrivs som endagskurser på de olika obligatoriska områdena som yrkeskompetensen omfattar, sammanlagt 35 timmar. Det är därför viktigt att du som elev eller företag noga planerar utbildningarna och inte bara "hoppar på" en kurs. Täcker du inte det som krävs så är utbildningen ogiltig. Det är också viktigt att den som utför kursen har tillstånd att göra det. Du ska därför kräva att få se tillståndet innan du genomgår utbildningen om du är osäker. Från utbildaren ska du sen få ett intyg på genomgången kurs. Väljer du samma utbildare till alla kurser kan denne sköta arkiveringen åt dig eller företaget.

INTRESSEANMÄLAN

Här kan du göra en intresseanmälan för att delta i någon av våra kurser:TIMRÅ TRAFIK CENTER

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB 2012